A fűszer a növények erős ízhatású, meghatározó aromájú része, amit ételkészítéskor az ételek ízének, illatának kialakításra, javítására használsz.
Szinte mindenki ismeri a fűszerek legjobb tulajdonságait, bizonyára te is tudod, hogy milyen ízt adnak a készülő ételhez. Jó esetben tudod azt is, hogy a fűszernövényben milyen vitaminok vannak, milyen élettani hatása van.
Azt azonban legtöbbször nem tuddo megállapítani, hogy a megvásárolt fűszerféle mit is tartalmaz valójában: valóban benne vannak-e azok az anyagok, melyek jó hatással vannak az egészségedre, vagy éppen van-e benne vegyszermaradvány, valamilyen térfogatnövelő, ízmódosító, ízfokozó.
Sajnos az élelmiszeripar nagy tömegben előállított élelmiszerei sokszor csak nevükben hasonlítanak az egészséges növényre, beltartalma vagy károsodott az előállítás kíméletlen rituáléja során, vagy megpótolták a mennyiség növelése érdekében.
Az Ízes Manufaktúra gazdaságában megtermelt fűszerfélék korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre. Csak annyi terméket tudunk értékesíteni, amennyi megtermett a gazdaság erre a célra használt földjén. Ha kedved van hozzá, eljöhetsz hozzánk, megnézheted a növényeket, és azt is, hogyan történik a feldolgozás.
Nálunk nem csalódhatsz, mert minden fűszerünket vegyszermentes termesztéssel állítunk elő, csakúgy, mint minden más zöldségünket és gyümölcsünket is. Azzal a módszerrel dolgozunk, amit még a nagyanyáink, nagyapáink tanítottak nekünk kisgyerek korunkban: vetünk, kapálunk, kézzel vagy enyhe ecetes vizes spricnivel leszedjük a bogarakat, locsolunk, árnyékolunk, gazolunk, a kész növényt kézzel szedjük, kosarakban gyűjtjük, majd mossuk, szárítjuk, aprítjuk, és még tovább szárítjuk. Egy-egy adag szárítása legalább 4 napig történik, természetes körülmények között.
A nálunk vásárolt élelmiszer garantáltan kézi munka eredménye, bizonyosan nincs benne semmi oda nem illő idegen anyag, és nem utolsó sorban: nagyon finom.